STRATEGIE

Wil je linken naar andere websites en verlaat Amgen.be?

U verlaat nu de website van Amgen Belgium. Amgen Belgium neemt geen verantwoordelijkheid voor de informatie op de internationale server of website van Amgen die u gaat gebruiken. De informatie die u gaat gebruiken, is mogelijk niet in overeenstemming met de Belgische regelgeving.

Toegewijd aan de wetenschap en patiënten

‘Werken vanuit een wetenschappelijk basis’ is de hoeksteen van alles wat Amgen doet. Het is een van onze kernwaarden en de essentie van de bedrijfscultuur. Amgen werd opgericht om het volle potentieel van biotechnologie te exploiteren. De behaalde successen zijn stuk voor stuk het resultaat van onovertroffen wetenschappelijke innovatie. Onze focus en werkmethode ligt in het begrijpen van menselijke biologie en de rol die genen en proteïnen spelen in het ziekteproces. De ultieme doelstelling? De medische praktijk veranderen ten voordele van patiënten.

Maar deze toewijding voor wetenschap reikt verder dan het labo, de klinische praktijk of de productieafdeling. Met dezelfde wetenschappelijke aanpak proberen we voortdurend elk onderdeel van onze organisatie naar een hoger niveau te tillen. We moedigen openheid en logische en kritische processen aan. Amgen wil de juiste vragen stellen, relevante data verzamelen, analyseren en zo tot doordachte oplossingen komen.

Deze aanpak heeft Amgen al 4 prestigieuze Galenus prijzen in België opgeleverd.

Interdisciplinaire aanpak van onderzoek en ontwikkeling

Al meer dan 30 jaar is Amgen een toonaangevende innovator in het identificeren, isoleren, produceren en gebruiken van menselijke proteïnen als middel om ernstige ziekten te bestrijden. Vandaag werken de wetenschappers van Amgen in een vakgebied dat zich bevindt tussen traditionele chemie en cellulaire en moleculaire biologie. We willen graag de belangrijke medische oplossingen van morgen vinden. Onderzoek en ontwikkeling spitst zich toe op een breed spectrum van modaliteiten – van grote eiwitmoleculen tot kleine moleculen en antilichamen. Vervolgens kunnen we op die manier de meest doeltreffende medische oplossing formuleren.

Amgen heeft onderzoeksprogramma’s voor ontstekingsziekten, stofwisselingsziekten en osteoporose, neurowetenschappen, oncologie en hematologie. Onze onderzoeksfaciliteiten zijn gevestigd in Zuid San Francisco en Thousand Oaks in Californië, Cambridge in Massachusetts, Rockville in Maryland, Seattle en Bothel in Washington, Burnaby in BC, Canada, Abingdon, Cambridge en Uxbridge in het VK, Regensburg en Munchen in Duitsland en Reykjavik in IJsland, Denemarken.

Pionier op vlak van biotechnologische productie

De afdelingen productie, procesontwikkeling, kwaliteit en distributie zorgen ervoor dat geneesmiddelen snel, veilig en betrouwbaar patiënten over de hele wereld bereiken. De productie van biotechnologische medicijnen, op basis van eiwitten die in het menselijk lichaam voorkomen, is een complexe activiteit. Van procesontwikkeling en klinische productie tot en met de creatie van therapeutische eiwitten, heeft Amgen op dit terrein een van de grootste en meest betrouwbare productielijnen opgezet. Amgen heeft productievestigingen in Californië, Colorado, Ierland, Puerto Rico, Rhode Island en Nederland.