Amgen tracht steevast op wetenschappelijke wijze patiënten te helpen. Dit door biotechnologie om te zetten in therapieën die patiënten opnieuw gezond kunnen maken, meer zelfs: hun leven redden. We wensen deze missie in al onze activiteiten door te trekken. En bij elke stap die we zetten, laten we ons leiden door de waarden die we uitdragen.

 • Introductie

 • Bekijk ook het video transcript

The Amgen Difference – Our People, Our Values

Amgen gebruikt het beste van biologie en technologie om de moeilijkste ziektes ter wereld te bestrijden, zoals kanker, hartziekten, astma en osteoporose, en helpt zo het leven gemakkelijker, voller en langer te maken voor miljoenen mensen wereldwijd. Bekijk ook het video transcript.

Het ritme van het leven ontvouwt zich in een veranderend tempo. Sommige momenten gaan snel voorbij. Anderen tikken traag verder.

Wat het tempo van het leven ook is, niets is waardevoller dan de tijd die we hebben om het te ervaren... en de kans om elk moment ten volle te leven.

Dat is de reden waarom Amgen op een ander ritme werkt, en snel naar de toekomst gaat door 's werelds zwaarste ziektes te bestrijden.

Met wortels in de biotechrevolutie is Amgen vandaag de dag één van 's werelds grootste onafhankelijke biotechbedrijven.

Elk decennium blijven we aan de top van medische ontdekkingen, door krachtige therapieën uit te vinden en ze betrouwbaar aan patiënten af te leveren.

We bestrijden de zwaarste ziektes, zoals kanker, hart- en vaatziekten, astma en osteoporose om wereldwijd miljoenen mensen te helpen.

We leven in een nieuw tijdperk van menselijke gezondheid. En Amgen blijft het tempo van verandering versnellen en onze kennis van wetenschap gebruiken om verder te gaan dan wat we nu kennen.

We maken gebruik van een bibliotheek van menselijke en genetische data voor nieuwe inzichten bij de behandeling van ziekten.

We creëren nieuwe therapieën die preciezer en persoonlijker zijn dan ooit tevoren, en ontwikkelen medicijnen die op nieuwe manieren kunnen werken, zoals het richten op meerdere paden in het lichaam tegelijkertijd.

Machinaal leren en artificiële intelligentie helpen ons medicijnen sneller en effectiever te maken door te voorspellen of ze veilig en effectief zijn.

We verwijderen ook barrières die toegang tot gezondheidszorg beperken om onze medicijnen beschikbaar te maken voor meer patiënten overal ter wereld.

Onze missie bij Amgen is om patiënten te dienen omdat we willen dat deze ritmes van het leven doorgaan. We willen dat jij en je geliefden elk moment laten tellen... en erop rekenen dat er meer momenten zijn.

Onze missie:

Patiënten helpen

Onze waarden:

 • Werken vanuit een wetenschappelijke basis

  Ons succes hangt af van onovertroffen wetenschappelijke innovatie, integriteit en continue verbetering van alle aspecten binnen onze business. We beschouwen de wetenschappelijke basis als een proces dat uit meerdere stappen bestaat, onder meer: ontwerpen van het juiste experiment, verzamelen en analyseren van gegevens en een rationele besluitvorming. Het is geen subjectief of emotioneel, wel een logisch, open en rationeel proces.

 • Intens concurreren en winnen

  We concurreren met de tijd, prestaties uit het verleden en collega’s uit de sector. Het doel? Snel uiterst kwalitatieve resultaten behalen. Winnen vraagt om risico’s nemen, want we kunnen niet blijven stilstaan bij wat we tot nu toe bereikt hebben. Maar hoewel we intensief wedijveren, zweren we trouw aan onze hoge ethische normen. Hierbij eisen we bovenal integriteit in onze omgang met concurrenten, klanten, partners en elkaar.

 • Meerwaarde leveren voor patiënten, medewerkers en aandeelhouders

  We leveren toegevoegde waarde door ons te concentreren op behoeften van patiënten. Amgen creëert een werkomgeving waarin medewerkers hun capaciteiten optimaal kunnen benutten. We streven ernaar onze aandeelhouders uitstekende lange termijnopbrengsten te bezorgen. Vanzelfsprekend houdt Amgen daarbij het evenwicht tussen de behoeften van patiënten, medewerkers en aandeelhouders in stand.

 • Ethisch zijn

  Amgen blijft de hoogste ethische normen toepassen in producten, diensten en in de informatie die we verstrekken.

 • Elkaar vertrouwen en respecteren

  Elke functie bij Amgen is belangrijk en iedere medewerker is belangrijk. We nemen uiteenlopende, bekwame en toegewijde mensen in dienst en scheppen een omgeving die vertrouwen, respect, diversiteit en individuele verantwoording aanmoedigt. Vertrouwen wordt versterkt door individueel initiatief en het vlot behalen van kwaliteitsresultaten.

 • Kwaliteit garanderen

  Kwaliteit zit verweven in alles wat we doen. We streven het allerhoogste na op vlak van informatieverstrekking, besluitvorming en mensen. Enkel op die manier kan Amgen hoogwaardige producten en diensten leveren.

 • In teams werken

  Onze teams werken snel, efficiënt en bieden de nodige ondersteuning binnen de organisatie. Hun gevarieerde samenstelling garandeert de beste beslissingen voor patiënten, medewerkers en aandeelhouders. Onze teamstructuur laat medewerkers toe invloed uit te oefenen op het beleid, een breder inzicht te ontwikkelen in andere functies en talenten volledig te benutten.

 • Samenwerken, communiceren en verantwoording afleggen

  Amgen staan open voor verschillende meningen, ideeën en moedigen een open dialoog aan. Leidinggevenden zullen besluiten en beweegredenen steevast tijdig en transparant meedelen. Samen met de teamleden zijn ze verantwoordelijk voor het resultaat en het snel invoeren van beslissingen.